Serbest Piyasa Kurulu’nun (SPK) yayınladığı haftalık bültende Cem Zeytin A.Ş’nin ilk halka arzını onayladığını duyurdu.

Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Cem Zeytin A.Ş. halka arz oluyor. Serbest Piyasa Kurulu’nun (SPK) bu haftaki yayınladığı bültende Cem Zeytin A.Ş. ile Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin ilk halka arz onayını verdiğini duyurdu.  

Türkiye’nin önde gelen zeytin üreticilerinden biri olan Cem Zeytin A.Ş. uzun süredir hazırlıklarını yürüttüğü halka arz sürecinde önemli bir adım attı. SPK’dan alınan onayla birlikte Cem Zeytin A.Ş. 100 milyon lotluk sermaye artımıyla yatırımcılarla buluşacak.

SPK’nın yayınladığı izahnamede yer alan bilgilere göre Cem Zeytin A.Ş, halka arzdan elde edecek gelirleri işletme kredilerinin geri ödenmesi, güneş enerjisi yatırımları, yeni tesislerin kurulumu ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi gibi alanlarda kullanacak.

Cem Zeytin A.Ş’nin halka arz büyüklüğü ise 1,5 milyar lira olarak açıklandı.

CEM ZEYTİN A.Ş. HALKA ARZ DETAYLARI

Cem Zeytin A.Ş, halka arzında 100 milyon adet pay satışı gerçekleştirecek. Bu payların yüzde 70’i yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 30’u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Şirket, halka arzdan edeceği kazancın yüzde 35 - 40’ını işletme kredilerinin ödenmesinde, yüzde 5 – 10’unu güneş enerjisi santrali yatırımlarında, yüzde 10-15’inin yeni Mut tesisinin kurulumunda, yüzde 5 – 10’unu tesis ve ekipman modernizasyonunda, yüzde 30-35’ini de işletme sermayesinde kullanmayı planlıyor.

CEM ZEYTİN HAKKINDA

1990’lı yılların başında Balıkesir’in Edremit ilçesinde 30 bin metrekare alana kuruluna Cem Zeytin, 53 bin metrekareye genişleyen tesislerinde üretimlerini sürdürüyor. Faaliyetlerine salamura siyah ve yeşil zeytin imalatı, zeytin depolama, işletme ve paketleme olmak üzere yıllık 25 bin ton üretim kapasitesi ile devam eden Cem Zeytin, sektörünün gelişen teknolojinin getirdiği yenilikleri en güncel şekilde takip eden, en büyük firmalardan biridir. Cem Zeytin, ISO 9001:2015 ve FSSC 22000 sertifikalarına sahip. Kaliteli ve doğal zeytin ürünleriyle bilinen şirket, Ar-ge çalışmalarıyla ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Cem Zeytin, halka arzdan elde edeceği fonları akıllı yatırımlarla değerlendirerek büyüme yolunda önemli adımlar atmayı hedefliyor.

HABER: BUSE ASLAN