S.S. Bandırma Eğitimciler Tüketim Kooperatifi, Olağan Mali Genel Kurul'u düzenleyerek mali durumunu değerlendirdi ve gelecek planlarını paylaştı.

Toplantıya kooperatif üyelerinin yoğun katılım gösterdiği bildirildi. Yönetim kurulu, mali raporları sundu ve üyelerin görüşlerini aldı. Ayrıca, kooperatifin finansal durumu detaylı bir şekilde ele alındı ve gelecek dönem için hedefler ve projeler paylaşıldı. Toplantı sonunda üyeler, kooperatifin mali durumu ve yönetim politikaları konusunda bilgilendirildi.

Divan Kurulu Başkanı olarak Kooperatif Ortaklarından Namık Havutça seçildi. Eğitimciler Kooperatifi’nin 2025 yılında 50’nci kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını belirten Divan Kurulu Başkanı Namık Havutça, “1975 yılında enflasyon ve pahalılıkla mücadelede öğretmenlerin dayanışma ve yardımlaşma amacıyla kurdukları ve benim de 40 yıldır ortağı olduğum Eğit Koop gelecek yıl 50’nci Kuruluş yıl dönümünü kutlayacak. Eğit Koop bu yapısıyla Türkiye’de başarısından bahsedilen ilk ve tek örnek. Emeği geçen herkese başta Yönetim Kurulu Başkanı değerli abim ve Avukat ortağım Av. Ramazan Şenol ve Yönetim Kurulu üyelerimiz T. Yetkin Çelik ve İsmail Özkan’a ve emeği geçen bütün ortaklarımıza teşekkür ederiz. Eğit Koop büyük bir aile, Atatürkçü, Aydınlanma ve Çağdaş Cumhuriyet Devrimleri ve Kemalist ilkelere bağlı öğretmenlerimizin kurarken ortaya koydukları dayanışma felsefesinin, hayat pahalılığı ve yoksulluğun toplumu teslim aldığı, canından bezdirdiğini bugünlerde kooperatif ruhunun ne kadar önemli ve gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Kooperatif ruhu liberal vahşi kapitalizmin yıkıcı etkilerinden toplumu ve geniş halk yığınlarını koruyacak en önemli dayanışma örgütleri kooperatiflerdir. Toplumsal dayanışma daha iyi bir yaşam için en insani dayanışmadır” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ