1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. FINDIKTA VERİMİ 5 KATA KADAR ARTTIRACAK PROJE MEYVESİNİ VERİYOR

FINDIKTA VERİMİ 5 KATA KADAR ARTTIRACAK PROJE MEYVESİNİ VERİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Bafra ilçesinde 300 dönümlük bir alanda uygulanan proje ile fındıkta verimin 5 kata kadar artırılması hedefleniyor.
İlçenin Köseli Mahallesi’ne yaklaşık 300 dönümlük alana 2015 yılında tek gövde sistemi ile dikilen fidanlar, fındıkla dolmaya başladı. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, 300 dönüm alana kurulan çiftliği ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Çiftlik hakkında açıklama yapan proje koordinatörü Oltan Köleoğlu, bu sistem ile verimin Türkiye ortalamasının 5 katına kadar artabileceğini belirterek, ‘Fındık çiftliği haline getirilen alanda modern tarım uygulamalarının çevreci bir anlayışla gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Çiftlik, Türkiye’nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta üretim ve kalitenin artmasına öncülük yapacaktır. Halen dekar başına 100 kilogram olan Türkiye üretimini 400-500 kilograma çıkarılmasını hedefliyoruz’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
FINDIKTA VERİMİ 5 KATA KADAR ARTTIRACAK PROJE MEYVESİNİ VERİYOR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!