Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Bandırma esnafının yaz sezonundan memnun olmadığını belirtti.

Yaz aylarının gelmesi ve Kurban Bayramı'nın geride kalmasının ardından Başkan Gemici, piyasayı değerlendirdi. Esnafın beklentilerini karşılayamadığını söyleyen Gemici, özellikle Kurban Bayramı'nda istedikleri hareketliliği yaşayamadıklarını dile getirdi.

Nakit sıkıntısının piyasayı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Gemici, "Esnafımız, piyasanın canlanmasını ve işlerin düzelmesini bekliyor. Yaz sezonu uzun süren bir dönem olmasına rağmen esnafımız istediği gibi başlamadı. Banka kartları ve kredi kartları kullanımının artmasıyla birlikte vatandaşlar nakit taşıma alışkanlığını azalttı. Bu da esnafımız için nakit akışını olumsuz etkiliyor." şeklinde konuştu.

Başkan Gemici, esnafın tüm mal alımlarını nakit olarak yaptığını belirtirken, "Esnafımız, mal alımlarını nakit yapmak zorunda olduğu için bankalardan kredi almakta zorlanıyor. Bankaların yüksek faiz uygulamaları, esnafımızı olumsuz etkiliyor. Esnaf Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde faiz oranları daha düşük olsa da geri ödemelerdeki faiz artışları esnafı endişelendiriyor. Bu durum, esnafımızın kredi kullanırken daha dikkatli olmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Gemici, "Hükümetin enflasyonla mücadele söylemleri, piyasadan para çekileceği izlenimi yaratıyor. Bu durum, küçük esnafımızın işlerini daha da zorlaştırıyor. Giderlerin artması, BAĞKUR primleri, asgari ücret ve kira gibi maliyetler küçük esnafımızı her geçen gün daha da zor durumda bırakıyor. Küçük esnafımız için gelecek pek parlak görünmüyor" dedi.

HABER: HABER MERKEZİ