1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DÜZCE’DEN AB ÜLKELERİNE 5 BİN 422 TON FINDIK İHRAÇ EDİLDİ

DÜZCE’DEN AB ÜLKELERİNE 5 BİN 422 TON FINDIK İHRAÇ EDİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜZCE(İHA) – Düzce’den ocak ve şubat aylarında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 5 bin 422 ton iç fındık ihraç edildi.
Fındıkta dünya pazarının yüzde 70’ini elinde tutan Türkiye, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine fındık ihraç etmeyi sürdürüyor. Üretiminde ve ihracatında dünyada 1. sırada olduğumuz fındık, Türkiye’de olduğunu gibi Düzce’de çok sayıda aile tarafından üretiliyor.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ihracatta önemli bir yer tutan fındık verilerini açıkladı. Verilere göre bu yıl ocak ayında 2 bin 416 ton, şubat ayında ise 3 bin 6 ton fındık ihraç edildi.
Düzce’den 2024 yılında ise 20 bin 240 ton fındık ihracatı gerçekleşmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
DÜZCE’DEN AB ÜLKELERİNE 5 BİN 422 TON FINDIK İHRAÇ EDİLDİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!