1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ÇUKUROVA’DA TARIM İŞÇİSİ YEVMİYELERİ BİN LİRA OLDU

ÇUKUROVA’DA TARIM İŞÇİSİ YEVMİYELERİ BİN LİRA OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana, Mersin ve Hatay’da 2025 yılının tarım işçisi yevmiyeleri elci payı dahil 1000 TL olarak belirlendiği bildirildi.
Adana, Mersin ve Hatay’da faaliyet gösteren tarım işçisi ve işveren temsilcileri bir araya gelerek 2025 yılı günlük yevmiye fiyatlarını belirledi. Yapılan görüşmeler sonucunda asgari ücretin 26 bin 5 TL olarak belirlendiği hatırlatılarak, günlük yevmiye fiyatlarının da buna göre elci payı dahil 1000 TL olarak belirlendi. Günlük yevmiye fiyatının yüzde 10’u elçi tarafından alınmasıyla işçinin eline 909 TL geçeceği ifade edildi. Bu fiyatların 2026 yılının başlangıcına kadar geçerli olacağı da kaydedildi.
Öte yandan budama işçisi yevmiyesi de bin 100 TL olarak belirlendi. Öte yandan işçilerin günlük 8 saat çalışacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ÇUKUROVA’DA TARIM İŞÇİSİ YEVMİYELERİ BİN LİRA OLDU
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!