1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BEYŞEHİR’DE ÜRETİCİLER ‘BEYAZ ALTINLA’ KAZANACAK

BEYŞEHİR’DE ÜRETİCİLER ‘BEYAZ ALTINLA’ KAZANACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’nın bakliyat ürünü ekilişinin önemli merkezlerinden Beyşehir ilçesinde üreticiler, yetiştirecekleri kuru fasulye ile daha fazla gelir elde etme imkanına kavuşacak.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere yüzde 70 hibe destekli kuru fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi (TAKE) projesi kapsamında Beyşehir yöresinde faaliyet gösteren üreticiler de destekleniyor. Bu çerçevede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2025 yılı üretim sezonunda yürütülecek olan ‘beyaz altın kuru fasulye’ projesi çerçevesinde çiftçilere yüzde 70’i Bakanlık tarafından hibe edilen sertifikalı kuru fasulye tohumları teslim edildi. Beyşehir Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, tohumların tesliminde yaptığı konuşmada, projeden istifade eden üreticilere hayırlı olması dileğinde bulunurken çiftçilere bol, bereketli bir üretim dönemi dilediğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BEYŞEHİR’DE ÜRETİCİLER ‘BEYAZ ALTINLA’ KAZANACAK
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!