Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, tadilat sonrası yenilenen Ziraat Bankası Ticari Şubesi’ni ve Şube Müdürü Atakan Gökçe’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, T.C. Ziraat Bankası Balıkesir Ticari Şube Müdürü Atakan Gökçe’yi ziyaret etti. Tadilatı tamamlanan Balıkesir Ticari Şube’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Çetin aynı zamanda 2024 yılında protokol kapsamında gerçekleşen işlemlere ilişkin karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
Ziyarette konuşan Başkan Çetin; Ziraat Bankası üzerinden üyelerine sağlanan bazı desteklerden bahsetti. Çetin; “2023 yılı Kasım ayında T.C. Ziraat Bankası ile Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş Projesi” imzalanmasının ardından 2024 yılında da yapılan kullandırımlarla, Balıkesir İli Damızlık Birliği üyesi olan süt üreticileri, işletmelerini vasıflı hayvan ırklarıyla büyüttü.
Yapılan protokol kapsamında üyelerimiz, birliğin gebe düve evinde yetiştirilip tohumlanan düvelerin satın alınmasında, 1 milyon TL ye kadar, özkaynak katkısı aranmadan, uzun vadeli sübvansiyonlu kredi kullanmışlardır.
Protokol kapsamında sübvansiyonlu kredi ile gebe düve almak isteyen üyeler önce birliğe başvuruda bulunmuş, birlik tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu uygun görülen işletmeler Ziraat Bankası’na bildirilmiştir. Bildirilen üyelere ilişkin işlemler, üyeye en yakın Ziraat Bankası Şubesi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Banka ile Birlik arasında uyum içerisinde hayata geçirilen protokol ile; toplam 200 birlik üyesi protokolden faydalanmış ve vasıflı hayvan ırklarından oluşan toplam 1.210 baş düve birlik üyelerine ve ülkemiz hayvancılığına kazandırılmış, protokolden faydalanan kadın üye sayımız 27’ye ulaşmış, ayrıca protokolden faydalanan 200 üyemizin ortalama yaşı 47 olup, 48 üyemiz ise 40 yaşın altında ve ortalama yaşları 33’dür.
Türkiye genelinde hayvancılık konusunda yaş ortalaması 58 iken, Protokol kapsamında kullandırılan krediler sonrası Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizde bu oran 50 olarak gerçekleşmiştir” dedi.
Öte yandan ülkemiz ve yöremiz hayvancılığına sağladığı katkılar ve uyum içerisinde gerçekleşen çalışmaları nedeniyle Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne, Balıkesir Bölge Başkanlığı’na ve ilgili Şubelere teşekkürlerini ileten Başkan Çetin, protokolün verimliliğinin göz önüne alınarak geliştirilmesine yönelik talep ve dileklerini paylaştı.
2024 yılında başarıyla hayata geçirilen protokolün, yapılacak geliştirmelerle birlikte 2025 yılında da yöremiz hayvancılığına katkı sağlamaya devam etmesini diledi.
HABER: BUSE ASLAN
Yorum yapın