Bandırma Ticaret Borsası heyeti, fidan üretiminin geliştirilmesine yönelik önemli bir adım atarak Sakarya Doku Kültürü Laboratuvarı'nı ziyaret etti.

Ziyarette Bandırma Ticaret Borsası Meclis Üyesi Mümin Acar, Sahil Yenice Muhtarı Erbil Ezer, Fidancılık Meslek İhtisas Komisyon üyeleri Osman Metin, Oğuz Olacak, Selçuk Panç ve Borsa Tescil Şefi Eyyüp Arslan yer aldı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kuruluşu olan SATSO A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi, yani Sakarya Doku Kültürü Laboratuvarı, dış mekân süs bitkilerinin yanı sıra katma değeri yüksek sebze ve meyve tohumlarının üretildiği bir merkez olarak hizmet veriyor.

Laboratuvarın üretim süreçleri hakkında bilgi alındıktan ve tesisin bölümleri incelendikten sonra, Mümin Acar misafirperverlikleri için SATSO yönetimine ve Sakarya TÜM Genel Koordinatörü Zafer Kınalı’ya teşekkür etti. Acar, "Bu tesis Bandırma'daki ceviz fidanı sektörünün ilerlemesine de katkı sunabilir" ifadeleriyle tesisin önemine dikkat çekti.

Acar ayrıca, fidan üretiminde kalitenin artırılması için Türkiye’nin en büyük doku kültürü laboratuvarlarından biri olan Sakarya Doku Kültürü Laboratuvarı ile iş birliği ve üretim protokolü imzalanmasının sektörün mevcut sorunlarını çözebileceğini belirtti. Bunun yanı sıra, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan ile de yapılan görüşmelerin protokolün imzalanmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Acar, "2021 yılından bu yana Borsamız Meclisi, fidancılık sektörünün karşılaştığı sorunlarla ilgili çeşitli çalışmalar yürüttü. Bu süreçte doku kültür laboratuvarlarının kurulmasıyla ilgili yapılan fizibilite çalışmalarında, nitelikli eleman eksikliği, yüksek yatırım maliyetleri ve pazarlama stratejilerindeki eksikliklerin dikkate alınmasıyla, iş birliğinin daha mantıklı olduğuna karar verdik" şeklinde konuştu.

HABER: HABER MERKEZİ