Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanması ve yeni destekleme modeli hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya ilçe müdürlüklerinin tüm personeli katıldı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şehit Ramazan Konuş Toplantı Salonu'nda "Tarımsal Üretim Planlama ve Yeni Destekleme Modeli" ile 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Kiralama İşlemleri" konularında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya tüm ilçe müdürlüklerinin personeli katıldı.

Toplantıda, bitkisel üretim desteklerinde ilk defa üretim döneminden önce açıklanan ve 2025-2026-2027 yıllarını kapsayan yeni destekleme modeli, tarımsal üretim planlaması ve işlenmeyen tarım arazilerinin kiralama işlemleri gibi konular konu uzmanları tarafından sunumlarla anlatıldı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, toplantıda yaptığı konuşmada, 2 yıl süren sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan fikir alışverişleri ve hazırlık toplantıları sonucunda oluşturulan tarımsal üretim planlamasının tarımın geleceği adına hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, İl/İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Balıkesir tarım ve hayvancılığının geleceğine katkı sağlayan 54 projede elde edilen başarılı sonuçların devamını temenni etti.

Yeni destekleme modelinin, tarımsal üretimi daha sürdürülebilir hale getirmek, doğru ürün seçimlerini teşvik etmek, üreticilerin gelirlerini artırmak ve ülke tarımının rekabetçi gücünü yükseltmek amacıyla uygulandığını belirten İl Müdürü Erkan Alkan, yürütülen çalışmalarda gösterilen başarılar nedeniyle personeline teşekkür etti.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU