1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BAKAN ŞİMŞEK: ‘OCAKTA PİYASANIN 12 AY SONRASI İÇİN YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 25,4 SEVİYESİNDE’

BAKAN ŞİMŞEK: ‘OCAKTA PİYASANIN 12 AY SONRASI İÇİN YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 25,4 SEVİYESİNDE’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Ocakta piyasanın 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 25,4 seviyesinde’ dedi.
Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin devam ettiğini ifade ederek, ‘Ocakta piyasanın 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 25,4 seviyesinde. 2024 yılı Mayıs ayına göre 12 ay sonrası beklenti hanehalkında 17 puan ve reel sektörde 12 puan iyileşti. Ancak beklentiler halen enflasyon görünümüne göre yüksek. Enflasyon beklentileri dezenflasyonun hızı için kritiktir. Beklentilerin önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşü daha fazla destekleyeceğini öngörüyoruz. Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu kalıcı olarak düşürerek vatandaşlarımızın alım gücünü artıracağız’ ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BAKAN ŞİMŞEK: ‘OCAKTA PİYASANIN 12 AY SONRASI İÇİN YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 25,4 SEVİYESİNDE’
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!