Marmara Adalar Belediyesi, Avşa’da 13-14-15 Eylül tarihlerinde Coğrafi İşaretli Ada Karası üzüm hasadını düzenlenecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda, yerli üzümlerin ve eski bağların canlandırılması hedefiyle organize edilen etkinlik, “Bir Başka Avşa” adı altında gerçekleştirilecek ve bölgedeki turizmin çeşitlenmesine katkıda bulunacak.

 

Etkinlik, Eylül ayında Ada Karası üzümü hasadı ile başlayacak, Kasım ayında zeytin hasadı ile devam edecek. Böylece Marmara Adaları, özellikle İstanbul'dan gelen turistler için cazip bir sonbahar destinasyonu olarak öne çıkacak. Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eylül ayı, Marmara Takım Adalarının en güzel dönemlerinden biri. Balık mevsimi açılmış, sahiller sakinleşmiş ve güneş hala sıcak. Otellerimiz, Ada Karası üzüm hasadı etkinliği için şimdiden rezervasyon almaya başladı. 'Bir Başka Avşa' deneyimiyle turizm sezonunu uzatıyor, geleneksel bağcılık kültürümüze, tarım ve turizme katkı sağlıyoruz” dedi.

 

Etkinlik, üzüm hasadının yanı sıra bağcılık üzerine düzenlenecek paneller, tadım atölyeleri ve konserlerle zenginleştirilecek. Doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmek isteyenler, Avşa’nın tarihi bağ terasları arasında yürüyüş yaparak, hasat deneyimi ve tadımların tadını çıkarabilirler. İstanbul’dan Avşa’ya İDO ile yapılacak keyifli bir yolculuk ise sadece 3 saat sürecek. “Bir Başka Avşa” etkinlikleri, 13-15 Eylül tarihlerinde misafirlerini bekliyor.

 

HABER: HABER MERKEZİ