Enginar hasat döneminin başlaması nedeniyle çiftçilerin yanında olan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, üreticilere kolaylıklar diledi.

Bahar sofralarının vazgeçilmezi, sağlık deposu enginar için hasat zamanı geldi. Gömeç ilçesinde enginar için hummalı çalışmalar bugünlerde başladı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Gömeç ilçesinde enginar hasat döneminin başlaması dolayısıyla çiftçilerle bir araya gelerek enginar hasadına katıldı.

Bitkisel üretim konusunda geniş ürün yelpazesine sahip Balıkesir’de şifa deposu olan enginarın üretim alanları artarak bölge ekonomisine katma değer sağlıyor.

Ürün deseninin çeşitlendirilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi ve aynı zamanda gelir getirici ürünlerin yaygınlaştırılması adına kurulması planlanan işleme ve tesisi ve uygulanabilecek projelerden bahseden Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, üreticilerle kalite ve verimler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak hasat sezonunda kolaylıklar diledi.

Gömeç ilçesinde yapılan hasat programına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayşen Çetin, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Enginarın faydaları

Enginar, sebze olarak bilinse de enginarın yediğiniz kısmı aslında bir çiçeğin açmadan önceki tomurcuğudur. Çiçek açtıktan sonra enginar tek, mor bir çiçek şekline dönüşür. Bu bitki Akdeniz kökenlidir ve potansiyel tıbbi özellikleri sebebiyle yüzyıllardır kullanılmaktadır. Enginarın faydaları arasında sindirim sistemi, kalp ve karaciğer sağlığı bulunmaktadır.

Enginar, zengin lif, vitamin ve mineral kaynağı besin olarak tüketilirken doymuş yağ açısından düşüktür. C vitamini, tiami, folat, B6 Vitamini, B12, A, E, D ve K vitamini içerirken kalsiyum, demir, çinko, sodyum, manganez, fosfor ve çinko gibi mineraller de sağlayabilir.

Tüm sebzeler arasında en yüksek antioksidan düzeyine sahip Enginar, antioksidan açısından zengin oldukları için kansere karşı bir silah deposu olabilir. Enginar özleri, kanserden korunmada olduğu kadar tedavide de umut verici bir diyet aracı olarak kullanılmaktadır.

HABER: SERMİN ASLAN