Son zamanlarda artan beyaz eşya ve mobilya fiyatları nedeniyle uygun yollu ev düzmek isteyen özellikle evlenecek çiftler spotçuların yolunu tuttu. Şuanda ikinci el ev eşyası satan bir spotçuda 1+1 daireyi A’dan Z’ye düzmek sadece 40 bin lira.

Beyaz eşya ve mobilya sektöründeki fiyat artışı en çok spotçuları etkiledi. Mağazadaki aynı ürünü yarı yarıya fiyat farkıyla müşterilere temin eden spotçular; son zamanların en hızlı büyüyen sektörlerinden biri haline geldi. 

Vatandaşlar; uygun, düşük maliyetle ev eşyası almak veya komple evini yenilemek istediklerinde spotçulara akın ediyor. Mağazalardaki sıfır ürünlerinin fiyatlarının yüksek olması, spotçulardaki işleri daha da arttırıyor.

Spot Dünyası İşletmesi Sahibi Orçun Fındıkçılarlıgil; “Bugün bir mağazada buzdolabı 30 bin liraysa, aynı ürün bizde kafadan 6-7 bin lira aşağı oynar. Bizim kuruluşumuzun sebebi bu zaten. Spotçular da mağazalar gibi fiyat verirse bizim bir amacımız kalmaz.

 

İkinci el ürünlere de talep çok fazla. 17 bin 2 lira asgari ücret ile çalışan 2 kişinin evine 34 bin lira giriyor. Bunlar nasıl buzdolabı alacak. Hayat şartlarının gerçeği aslında bu. Beyaz eşyadan mobilya fiyatlarına kadar her şey arttı. Bu fiyatlar yükseldikçe biz daha fazla iş yapmaya başladık.”

 

HER ŞEY DAHİL 40 BİN LİRA

1+1 daireyi her şeyiyle birlikte 40 bin liraya anahtar teslim düzen vatandaşlar olduğunu söyleyen Orçun Fındıkçılarlıgil: “Şuanda 1+1 daireyi ikinci el olarak en uygun yollu düzmek istediğinizde, içerisinde: buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü, çaycısı, kanepesi, halısı, perdesi, yatağı yani A’dan Z’ye 40 bin lira. Aslına baktığımızda bizim oluşumumuz da bu. Mağazalar gibi yüksek fiyat verirsek olmaz” dedi.

 

İKİNCİ EL ÜRÜN ALIRKEN EN ÇOK

SATICIYA DİKKAT EDİN

İkinci el ev eşyası alırken en çok satıcıya ve güvenilirliğe dikkat edilmesi gerektiğini savunan Orçun Fındıkçılarlıgil: “İkinci el bir ev eşyası almak isteyen biri en çok nereden aldığına dikkat etmeli. Biz mesela burada servis garantisi veriyoruz. İnsanlar da ikinci el bir ev eşyası alacağı zaman buna dikkat etmeli ki sonrasında kimse mağdur olmasın” ifadelerine yer verdi.

 

HABER: BUSE ASLAN