Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin Ticaret Merkezi 2.Etap Ticari Dükkan ve Depolama Alanlarının satış lansmanı gerçekleştirildi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Ticaret Merkezi 2.Etap Ticari Dükkan ve Depolama Alanların satış lansmanı geçtiğimiz gün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Rona Yırcalı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Lansman satışına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstikal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşmalarında ise ilk olarak Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Bekki söz aldı.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Sözlerine Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin detaylarından bahsederek başlayan Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Bekki: “Gelişen Balıkesir’in üreten gücü Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) 2.Etap dükkanları ve depoları için düzenlenen bu lansman, hepimiz için değerli fırsatlar sunacaktır. Türkiye’de toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiren organize sanayi bölgeleri, 2 milyon 655 binin üzerinde kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Yüzölçümü toplam 1 milyar 267 milyon metrekareye ulaşan ve sanayinin lokomotifi olarak gösterilen bu alanlarda üretimlere devam ediliyor. Organize sanayi bölgeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen denetimlere tabi tutulmaktadır. Türkiye’deki OSB sayısı 403 adettir, 9 tanesi Balıkesir’de bulunmaktadır. Organize Sanayi Bölgeleri, üst kuruluşlarca yönetilmektedir. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, şehrin en büyük sanayi bölgesidir. Tam kapasiteye ulaşmış olup, üretimdeki 164 fabrikası ile yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. OSB’miz başta Balıkesir Valimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarımız ile birlikte 15 kişilik müteşebbis heyet ile yönetilmektedir” dedi.

OSB GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin günden güne geliştiğine dikkat çeken Başkanvekili Bekki: “Tam doluluk oranına ulaşan Balıkesir Organize Sanayi Bölgemizin toplam 5 etapta genişleme çalışmalarına başlanılmıştır. Genişleme bölgelerinde ilk 3 etabın kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup, yol ve parsel tesviyeleri ile altyapı çalışmaları devam etmektedir. Yol ve parsel tesviye çalışmaları kapsamında Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük arazi düzeltme ve zemin iyileştirme işlemi burada yapılmaktadır. Çalışmalarına devam eden ve bu bölgede toplam 68 firmaya arsa tahsisleri yapılmış olup, araziler teslim edilmeye başlanmıştır. Ayrıca ilave yatırımlar için de sanayi parselleri hazırlanmaya devam etmektedir. 1.Etap ticaret merkezinde 20 adet dükkan inşa edilmiş ve bu ay tamamı sahiplerine teslim edilmiştir” diye söyledi.

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Son olarak Organize Sanayi Bölgesine kazandırılacak yeni alanların şehre hayırlı olmasını dileyen Başkanvekili Bekki, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bölgemizin 7 gün 24 saat yaşayan canlı bir alan olması, sunulan hizmetlerin bir adım öteye taşınması, sanayicilerimizin ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarını şehre gitmeye gerek kalmadan bölge içerisinde giderebilmesi için ticaret merkezi ve 2.etap dükkanların, depoların lansmanını gerçekleştiriyoruz. Şehrimize ve OSB’mize hayırlı olsun.”

OSB GELİŞİRSE ŞEHİR DE GELİŞİR

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, şehri kalkındırmaya organize sanayi bölgelerini geliştirerek başlanması gerektiğini söyledi. Başkan Kula: “Balıkesir OSB, bu şehrin lokomotifidir. Büyümesindeki en önemli etkendir. Ben her platformda bunu ifade ediyorum. Şehrin büyümesi için istihdamı ve sanayiyi arttırmalıyız. Üretimi, sanayiyi artırırsak geliri arttırırız. Gelir artarsa da ticaret otomatik olarak artıyor. Balıkesir olarak ben bunu yapacağımıza inanıyorum. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin en büyük avantajlarından birisi de altyapının tamamlanmış olması, gümrük binasının, lojistik köyünün olması. Yatırımcıların burayı seçmesindeki en büyük etken bunlar” dedi.

İSTİHDAM HEDEFİMİZ: 40 BİN

Başkan Kula, sözlerinin devamında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki istihdam hedeflerinin 40 bin olduğuna dikkat çekerek; burada iş yapmak isteyenlere ticaret merkezlerinden dükkan almalarını tavsiye etti. Başkan Kula: “Sanayi artarken buradaki ticaret alanları da gelişiyor. Buradaki sanayicilerimize, tüccarlarımıza, burada iş yapmak isteyen herkese bu ticari alanları satın almasını tavsiye ediyorum. Çünkü buradaki istihdam hedefimiz 40 bin. Buradaki nüfus yükseldikçe buradaki ticaret de doğal olarak artacak. Organize Sanayi Bölgemiz geliştikçe bu ticaret merkezlerimizin devamı da gelecek” dedi.

USTAOĞLU: BALOSB,

HEP İLERİYE TAŞINACAK

Günden güne gelişen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin yapılan bu yatırımlarla birlikte önümüzdeki dönemlerde çok daha ileriye taşınacağını aktaran Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu. Yeni ticari alanların hayırlı olmasını diledi. Vali Ustaoğlu: “Balıkesir Organize Sanayi Bölgemiz içerisinde inşallah 2.etapta yer alan ticari dükkan ve depolama alanları ile ilgili satış lansmanı için bir araya geldik. Bölgemiz; Ege ve Marmara bölgelerinin merkezinde. İki denize kıyısı olan bir şehirden bahsediyoruz. Böyle bir şehrimiz; turizmden gastronomiye, tarım ve hayvancılıktan kültürel geçmişine dayalı olarak diğer yandan da bir sanayi bölgesi olma yönünde çok önemli bir cazibe merkezi ilimizden bahsediyoruz. İlimiz, sanayi ile bölgenin lokomotifi olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Balıkesir, Marmara Bölgemizin tabiri caizse Altın Çember dediğimiz alanın içerisinde. Böyle bir bölgenin güçlenen sanayisiyle üretime, ihracata önümüzdeki dönemlerde ciddi katkıları olacak. Organize sanayi bölgelerimizi biz ne kadar güçlü hale getirirsek bizim üretimimiz de, istihdamımız da, ihracatımız da o derece artar. İnanıyorum ki Balıkesir Organize Sanayimiz marka değer olma yolunda. Önümüzdeki dönem de inşallah daha ileriye taşınacak. Son yıllarda devletimizin bölgemize yaptığı büyük yatırımlar ile Balıkesir, sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Coğrafi yapısıyla, bütün koşullarıyla inanıyoruz ki biz burayı bir çekim merkezi olarak görüyoruz. Burası aynı zamanda bir turizm şehri. Yoğun bir şekilde yaz döneminde tatilcilerimizi ağırlıyoruz. Diğer yandan kadim geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Balıkesir, bir kültür şehri. Balıkesir’i tarih ve kültür yönüyle daha cazip hale getirecek çalışmalar ile birlikte daha ön plana çıkaracağız. Burası aynı zamanda ülkemizin en önemli tarım şehri. Biz, geçtiğimiz yıl tarımdan ülkemize ciddi katkılar sağladık. Böyle bir şehirde Balıkesir Organize Sanayi Bölgemizin de önümüzdeki süreçte hem yeni genişleme alanlarıyla, diğer taraftan da buraya yatırım yapan üreticilerimize burayı daha cazip hale getirecek yeni yatırımlarımızla inanıyoruz ki burası çok ciddi bir merkez olacak. Zamanında 20 bin istihdam burası için nasıl hayaldiyse, şimdiki hedefimiz olan 40 bin istihdamın da gerçekleşeceğine ben inanıyorum. Ciddi bir ilgi ve alakanın olduğu dönemi hep beraber geçiriyoruz. İnşallah bizim bu alacağımız yeni kararlarla Balıkesir Organize Sanayimiz önümüzdeki dönemlerde daha ileriye taşınacak” diye söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından etkinlik; Mehmet Furkan Özen’in yaptığı lansman sunumu ile devam etti.

Lansmandai, Lojistik ve depolama ihtiyaçlarına yönelik olarak sunulan depolar; 800 ile 15 bin metrekare arasında değişen seçeneklerle yatırımcılarına hitap ediyor. 1.Bölgede bulunan bu depoların metrekaresi ise 33 bin liradan satılıyor.

Ticari dükkanlar için belirlenen alanlar ise 100 ila 350 metrekare arasında değişiyor. Bu ticari alanların metrekaresi ise 52 bin liradan satışa sunuldu.

Lansman, video gösterimiyle son buldu.

HABER: HABER MERKEZİ