Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni sezon planlaması yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantıya, Eğitim Müfettişleri Başkanı Seyfettin Cevval, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Uras ve Özcan Özen, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın ile 20 ilçe millî eğitim müdürü katıldı. Toplantıda, Millî Eğitim Bakanlığı’nın politikaları doğrultusunda, yeni eğitim öğretim yılı için hedeflerin belirlenmesi ve nitelikli öğrenci yetiştirilmesine yönelik adımların atılması gibi konular ele alındı. Ayrıca, eğitim öğretim süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar da gündeme geldi.

 

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine yeni atanan Murat Demir, ilçe yöneticileriyle tanışarak, Bakanlık politikalarının sahadaki uygulamalarını değerlendirdi. Ayrıca toplantıda, yeni müfredatın tanıtımı, eğitim ortamlarında yürütülen onarım ve inşaatlar, ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı, taşımalı eğitim uygulamaları ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli gibi birçok konu da masaya yatırıldı.

Murat Demir, sadeleştirilmiş içerik, bütüncül eğitim modeli ve Türkçe vurgusunun ön planda olduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitimde kaliteyi artırma hedefi taşıdığını vurguladı. Bu modelin, öğrencilerin daha anlaşılır bir müfredatla eğitim almalarını sağlarken, onların anlama ve ifade yeteneklerini geliştirmeye yönelik adımlar içerdiğini belirtti.

Toplantı sonunda, İl ve ilçe yöneticileri, alınan kararları hızla uygulamaya koyarak, yeni eğitim öğretim yılında başarıyı artırmak ve öğrencilere en iyi eğitimi sunmak amacıyla iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti. İl Müdürü Murat Demir, tüm ilçe müdürlerine görevlerinde başarılar diledi.

 

 

HABER: BUSE ASLAN