"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Sınıf Öğretmenliği Öğretim Programı Semineri" Cunda'da öğretmenlerin katılımıyla başladı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Sınıf Öğretmenliği Öğretim Programı Semineri" Cunda Uygulama Oteli A Salonu'nda başladı. Seminere, Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu Müdürü Mesut Yaşar eğitim yöneticisi ve görevlisi olarak katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, yeni öğretim programının temel hedeflerine değindi. Bahadır, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, insanın özelliklerini koruma ve geliştirme, karakterini olgunlaştırma, şahsiyet bütünlüğü oluşturma, bireyin kendi yetenek ve potansiyelini gerçekleştirme ve toplum ile insan arasında akılcı ve ahlaki bir uyum sağlama” amacını güttüğünü ifade etti.

Seminer boyunca, sınıf öğretmenlerine yönelik yeni öğretim programı hakkında bilgi verilecek ve uygulamalı eğitimlerle öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenecek. Açılış konuşmasında, sınıf öğretmenlerine bu süreçte başarılar dileyen Bahadır, eğitimin kalitesini artırmak için bu tür seminerlerin önemine vurgu yaptı.

Seminer, eğitimde yeni yaklaşımlar ve öğretmenlerin karşılaşabileceği zorluklara yönelik çözüm önerilerinin ele alınacağı çeşitli oturumlarla devam edecek.

 

HABER: BUSE ASLAN