Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı proje 131 başvuru içinde kabul edilen 27 proje arasına girdi.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı, İspanya Ourense Dil Okulu koordinatörlüğündeki Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Küçük Ölçekli Ortaklık Projesi (KA 210 ? ADU) alanından "DIGIRAISE- Yetişkin Eğitimi Öğretmenlerinin Dijital Yeterliliklerinin Geliştirilmesi" başlıklı projesi 131 başvuru içinden kabul edilen 27 proje arasına girerek İspanya Ulusal Ajansı tarafından 60.000 Euro hibe almaya hak kazandı.

İki yıl sürecek olan projede katılımcı öğretmenler İspanya, Yunanistan ve Türkiye'de düzenlenecek olan "Yetişkin Eğitiminde BİT", Yetişkin Öğreniciler için Sanal Güvenlik" ve Yetişkin Eğitiminde Öğrenme ve Dijital Dönüşüm için Evrensel Tasarım" konularında 5 gün sürecek olan eğitimlere katılacak.

Proje ile teknolojiye daha hızlı ayak uydurabilmek için öğretmenlere bu alandaki becerilerini güçlendirerek eğitimde dijital araçların kullanımını artırmak, okullarda verimli dijital dönüşümü gerçekleştirebilmek, özellikle daha az fırsata sahip olan yetişkin öğrenicilerin kapsayıcılığını ve erişilebilirliğini arttırabilmek, yetişkin eğitimi personeli arasında çevrenin önemi ve çevreye zarar veren unsurlar ile mücadele konusunda farkındalığın arttırılması, eğitimde iklim değişikliğinin önlenmesi ve çevreye yönelik etkinliklerin müfredata  entegrasyonunun  teşvik edilmesi  amaçlanmakta.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER