Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Balıkesir’i ziyaret ederek eğitim öğretime dair Milli Eğitim Bakanlığının politikalarının Balıkesir’de sahaya yansımalarını, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın katılımı ile il ve ilçe yöneticileriyle birlikte değerlendirdi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katıldığı Eğitim Değerlendirme Toplantısına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve 20 ilçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, toplantıda beceri temelli müfredatın öneminin altını çizerken yeni müfredatın milli ve manevi değerler ile bilimi bir araya getireceğini belirtti. Yelkenci, “Öğrencilerimizi eğitimin merkezine alarak bütüncül gelişimlerini desteklemek istiyoruz. Bu bağlamda; bilişsel, sosyal, fiziksel ve manevi gelişimlerini önemsiyoruz. Birinin ihmal edildiği noktada çocuklarımızın eksik kalacağı gerçeğini ortaya koyarak çalışmalarımıza yürütüyoruz. Eğitim öğretim yılının başlangıcıyla beraber bazı projelerimizi paylaşarak okullarımızda uygulamalarının başlamasını istedik. Bunlardan biri 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi.' Dil bizim asıl memleketimizdir. Dil insanın vatanıdır. Dilden uzaklaşan kendinden uzaklaşır. Bu proje, Türkçemizi merkeze almakla ilgili bir adımdı. Biliyoruz ki çocuklarımızın bütün alanları başarabilmesi için dilimizi iyi bilmeye ve iyi kullanmaya ihtiyaç var. Bu anlamda 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni, sözlük okuma eylemini merkeze alarak klasik metinlerimizi öğretmek maksadıyla da onların ezberlenmesi, analiz edilmesi ve son olarak sözlük üretme çalışmasıyla devam eden bir proje olarak sürdürüyoruz” dedi.
Eğitimde ‘beceri örgüsü’ vurgusu yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “Teknoloji bir araçtır. Biz o araçları kullanarak öğrencilerimizin üretmesini istiyoruz. Ülkemizin, milletimizin ve devletimizin faydasına, çeşitli alanlarda araçları üretmelerini sağlayacak altyapıyı oluşturuyoruz. Bu süreç beceri temelli değil, beceri örgüsü temellidir. 'Beceri örgüsü' derken, birçok becerinin bir arada kullanılmasını kastediyoruz. Beceri örgüsü, beceriyi değerlerle beraber çocuklarımıza kazandırmayı sağlıyor. Eğitime dair bir bakış açımız yoksa eğitime dair bir şey üretme ihtimalimiz yok olur. İlköğretimde fiziksel etkinliklerle güne başlama, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler, geleneksel çocuk oyunlarının okul bahçelerinde oynanması, velilerin randevu ile okulu ziyaret edebilmesi gibi düzenlemeler eğitim öğretim süreçlerini disipline eden bir yaklaşımdır” dedi.
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER
Yorum yapın