Balıkesir Üniversitesi öncülüğünde yaşlı bireylerin hem fiziksel hem de bilişsel gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığı bir TÜBİTAK projesi gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) yürütücülüğü, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Pamukkale Üniversitesi, Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi iş birliğinde, TÜBİTAK 4008-Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı tarafından desteklenen "Kognitif Yetersizliğe Sahip Yaşlı Bireylerde Egzersiz Atölyesi, Beceri Odaklı Sanat Yaklaşımları ve Farkındalık Çalışmaları" başlıklı projenin açılışı yapıldı.

Necatibey Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen açılış programına Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Satıl, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Altıeylül Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Derdiman, Bigadiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Murat Bicil, proje ekibi ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Satıl ve Altıeylül Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Derdiman açılış konuşmalarını yaptı.

Proje yürütücüsü Bigadiç Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Gülfidan Tokgöz’ün proje tanıtımını gerçekleştirdiği programda, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Bilal Katipoğlu ve BAÜN akademisyenlerinden Öğr. Gör. Ebru Tekin tarafından birer sunum gerçekleştirildi.

Yaşlı bireylerin hem fiziksel hem de bilişsel gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığı projede; egzersiz atölyeleri, sanat çalışmaları ve farkındalık eğitimleri ile yaşlı bireylerin kognitif fonksiyonlarını geliştirmek, sosyal etkileşimlerini artırmak ve toplumsal yaşama daha aktif bir şekilde katılmalarının yanı sıra sanat ve beceri odaklı yaklaşımlar ile yaşlı bireylerin kendilerini ifade etmeleri, yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaları ve psikolojik olarak güçlenmeleri hedefleniyor.

 

 

HABER: BUSE ASLAN