Yabancı Dil Sınıfı Öğrencileri İçin Yeni Bir Kaynak olan "Skills Question Bank For Ydt Grade 11" kitabı yayımlandı.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada Yabancı Dil Sınıfı Öğrencileri İçin Yeni Bir Kaynak olan "Skills Question Bank For Ydt Grade 11" kitabının yayımlandığını duyurdu.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamada; “Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak ve Yabancı Dil Testi'ne (YDT) daha etkin bir şekilde hazırlanmalarına destek olmak amacıyla yeni bir yardımcı kaynak olan Skills Question Bank for YDT Grade 11 kitabını hazırlayarak yayımlandı.

Genel Müdürlüğümüz, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak ve Yabancı Dil Testi'ne (YDT) daha etkin bir şekilde hazırlanmalarına destek olmak amacıyla yeni bir yardımcı kaynak olan Skills Question Bank for YDT Grade 11 kitabını hazırlayarak yayımlandı. Her bir ünitenin 88 çoktan seçmeli soru içerdiği, toplamda 8 ünite ve 704 sorudan oluşan ve tema bazlı ilerleyen Skills Question Bank for YDT Grade 11 kitabı, alanında uzman eğitimciler tarafından YDT'ye hazırlanan öğrencilerin soru tiplerini kavramalarını güçlendirmek amacıyla titizlikle hazırlandı. Kitaptaki her ünite içerisinde, cloze tests, sentence completion, paragraph comprehension, dialogue completion, restatement, situational responses, paragraph completion, translation ve irrelevant sentence identification soru tiplerine tema bazlı olarak yer verildi. Öğrencilerin öğrenme deneyimini daha da zenginleştirmek için, her soru için kare kodlar ile ilişkilendirilen ayrıntılı açıklama ve stratejiler sağlayan soru çözüm videoları hazırlandı.

Genel Müdürlüğümüz, eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın yanı sıra öğretmenlerin bu kaynağı sınıf ortamlarında etkin şekilde kullanmalarına destek olmayı da amaçlamaktadır. Skills Question Bank for YDT Grade 11, her zaman ve her yerde erişilebilecek şekilde tasarlanmış olup öğrencilerin kendi öğrenme hızlarında ders çalışabilmelerine olanak sağlamaktadır. Skills Question Bank for YDT Grade 11 kitabı, Grammar for YDT Grade 11, Vocabulary for YDT Grade 11 ve English Grammar for YDT Grade 12 kitaplarına ek olarak YDT setinin bir devamı niteliğindedir. Bu kitap, YDT'ye hazırlanan öğrencilerin sınav başarılarını artırmak amacıyla kapsamlı bir kaynak olarak hazırlanmış ve öğrenci ile öğretmenlerimizin faydalanması için sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

HABER: HABER MERKEZİ