Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin üniversite hayatına uyum süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı düzenlendi.

2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin üniversite hayatına uyum süreçlerinin kolaylaştırılması ve öğrencilere BANÜ’nün tanıtılması amacıyla Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen programa; BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sibel Kocaer, BANÜ-TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ümit Akın, BANÜ-KAGEM Müdürü Doç. Dr. Armağan Türk, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Sevcan Ayper, Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü Göç Uzmanı Gülcan Akar, idari birim yöneticileri ve uluslararası öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmalarını Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Sevcan Ayper gerçekleştirdi. BANÜ ile ilgili genel bilgileri aktaran Öğr. Gör. Ayper’den sonra Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. Türkçe öğrenmenin akademik ve sosyal açıdan son derece önemli olduğuna değinen Rektör Boz, BANÜ’nün uluslararası öğrencilere birer “kültür elçisi” olarak baktığını belirtti. Ardından kürsüye çıkan Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü Göç Uzmanı Gülcan Akar, uluslararası öğrencinin ikamet izin işlemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Programın ilk bölümünün son konuşmacısı olan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda görevli personel Gülsüm Ateş ise uluslararası öğrencilerin ders ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Programın ikinci bölümünde programa katılan birim yöneticileri uluslararası öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Soru-cevap bölümünün ardında kürsüye çıkan BANÜ-KAGEM Müdürü Doç. Dr. Armağan Türk, üniversite tarafından yürütülen ve uluslararası öğrencilere kültür ve ticaret elçisi misyonu yükleyen BANÜ-ELÇİ projesi hakkında detaylı bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Program, TÖMER eğitimini başarı ile tamamlayan uluslararası öğrencilere Rektör Boz ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Kocaer’in sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

HABER: SERPİL YILDIZ