Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ersen Eraslan’ın projesi TÜBİTAK’tan kabul edildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ersen Eraslan’ın yürütücüsü olduğu “Sıçanlarda Pilor Ligasyonu ve İndometazin ile Oluşturulan Mide Ülserinde Mekanik Gerilme ile Aktive Olan İyon Kanalı Piezo1’in Araştırılması: Tedavi İçin Potansiyel Bir Hedef Olabilir mi?” başlıklı proje 2023 yılı 2. döneminde 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Multidisipliner olarak sunulan ve Doç. Dr. Ersen Eraslan yürütücülüğünde hazırlanan, BANÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Talha Karabıyık, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Toros ile Bartın Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Yavuz Erden’in araştırmacı olarak katkı sunduğu projede; deney hayvanları kullanılarak oluşturulacak mide ülseri modellerinde Piezo1 iyon kanalının ülser gelişimi, inflamasyon ve mukozal hasara katkıları araştırılarak, ülser patogenezinde Piezo1 iyon kanalının rolünün anlaşılması amaçlanmıştır.

 

HABER: BUSE ASLAN