Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi yarın başlıyor. Toplam 7 gün sürecek tercihler 2 Ağustos’ta sona erecek.

YKS sonuçlarının yayınlanmasıyla birlikte adaylar gözlerini tercih dönemine dikti. ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre adaylar, tercih işlemlerini yarın (25 Temmuz) başlayıp 2 Ağustos’a kadar devam edecek.

 

TERCİH YAPACAKLAR DİKKAT!

Tercih yaparken adayların puandan ziyade sıralamalarını dikkate almaları gerekmektedir. YKS tercihlerinde, geçen yılın sıralamaları adaylar için önemli bir referans noktası olacaktır. Bu nedenle, detaylı incelemeler için güncellenen YÖK ATLAS verilerine göz atılması önerilmektedir. Kılavuzda belirtilen kurallara göre, adaylar tercih işlemlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasını kullanarak yapabileceklerdir.

 

Adaylar, tercih yaparken puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde bulundurarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirlemelidirler. Sadece tercih yapabilecekleri tablolardan seçim yaparak, girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar. Bu programların kodları, adları ve bağlı oldukları üniversite ile fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır.

 

Haber: Buse ASLAN