Edremit’de yapımı tamamlanarak hizmete açılan Yeni Edremit Hükümet Konağı, tasarruf tedbirleri kapsamında Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak faaliyete geçti.

18 Mart 2024 itibariyle Edremit Kaymakamlığı yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte kirada bulunan birçok kamu kurumu, Edremit Kaymakamlığı çatısı altında tek noktadan hizmet sunması memnuniyetle karşılanıyor. Yaklaşık 100 yılı aşkın süredir Edremit Hükümet Konağı olarak vatandaşlara kamu hizmeti sunan Camivasat Mahallesindeki Tarihi Bina, yeni hizmet binasının tamamlanması ile birlikte boşaltıldı. İlçedeki kamu hizmetlerinin sunumunda ihtiyaç duyulan en büyük eksikliklerden biri olan kamu hizmet binalarının değerlendirilmesi noktasında önemli bir açığı kapatan Tarihi Hükümet Konağı, tasarruf tedbirleri kapsamında Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak faaliyete geçti.

Uzun yıllar Karagözoğlu İlkokulu ek hizmet binasında hizmet veren Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 09 Eylül tarihi itibariyle 12 derslikli Karagözoğlu İlkokulu öğrencilerine kapılarını açacak.

Bu kapsamda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş; İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ile birlikte Karagözoğlu İlkokulu olarak hizmet sunmaya başlayacak eğitim binasını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Ziyaret sırasında, okulun yeniden düzenlenmesi için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra tarihi binada hizmet sunmaya başlayan Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden Kaymakam Odabaş, binanın eğitim hizmetlerine sağlayacağı katkılar ve yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler aldı.

 

 

HABER: HABER MERKEZİ