Balıkesir’de öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz; “Arkadaşlarınızla dijital mecralarda değil, sosyal medyada değil tam aksine sosyal ortamda oyunlar oynayın. Birlikte kıra, bayıra çıkın.”

12 Eylül 2022 tarihinde başlayan 2022-2023 eğitim-öğretim yılının son gününde öğrenciler karnelerini aldı. Balıklı İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreniyle öğrenciler üç aylık yaz tatiline girdi.

Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve beraberindekiler ilk kez karne heyecanı yaşayan 1. sınıf öğrencilerine ve mezun olan 4. Sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttılar. Öğrencilere ayrıca Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan hediyeler verildi.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Yılmaz, çocukların karne heyecanına velilerle birlikte yaşadıklarını söyledi. Yılmaz; “Karne günü çocuklarımızın bir yılını görmeleri için önemli bir gündür hem de yaz tatili heyecanını yaşadıkları bir gündür. Onlara şunu söyledim anneleriniz, velileriniz karne heyecanını yaşamak için sizin yanınıza geldi. Sizin bu güzel gününüzde yanınızda oldular. Onlar zaten hayat boyu sizi yetiştirmek için öğretmenlerimizle birlikte çaba sarf ediyor, sizde yaz tatilinde anne ve babanızın yanında olun onlara yardımcı olun. Arkadaşlarınızla dijital mecralarda değil, sosyal medyada değil tam aksine sosyal ortamda oyunlar oynayın. Birlikte kıra, bayıra çıkın. Zaten bulundukları coğrafya buna uygun. Dolayısıyla bu mesajları vermiş olduk” dedi.

Daha sonra konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta Balıkesir’deki artan eğitim yatırımlarına dikkat çekti. Şıldak; “Şuanda devam eden okul yapım sayımız 59. Bu oldukça yüksek bir sayı. Tamamlanan ve proje aşamasındaki okulları da düşünecek olursak ilimizin adeta okul şantiyeleriyle dolu bir inşaat alanı görüntüsünde olduğunu söyleyebiliriz. Bütün yaklaşımlarımız içinde eğitim önceliğimiz” dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz daha sonra beraberindeki heyetle birlikte General Kemal Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Haber: Ahmet Arzu