Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF), 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Hemşirelik ve Ebelik bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende öğrenciler adına Fakülte Birincisi Ayşenur Arık bir konuşma yaptı. Arık Konuşmasında; “Bu gün Balıkesir Üniversitesi sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi olmanın mutluluğu içeresindeyim. 4 yıl önce mezun olacağımız günün hayali ve heyecanı ile başlamıştık. Üniversiteyi başlarken bu 4 yıl nasıl geçecek diyorduk şimdi zamanın ne kadar hızlı geçtiğini anlıyoruz. Artık mezun olma vakti veda vakti” dedi.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Funda Gülcü Bulmuş yaptığı konuşmada; “ 2022-2023 yılı mezuniyet töreninde sizlerle olmanın gururunu yaşıyorum. Bu anlamda bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi ve öğrencileri mezuniyetleri dolayısıyla tebrik etti. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’da konuşmasında mezunları başarılarından dolayı kutlayarak, öğretim elemanlarına ve öğrenci velilerine de öğrenciler üzerindeki emekleri için teşekkür etti.

Oğurlu konuşmasında; “Hepimiz için çok heyecanlı bir gün. Bize de düşen alanı sizlere bırakmak. Değerli arkadaşlar 4 yılı tamamladıktan sonra bu gün hasat zamanını yaşıyoruz. Bu buğdayların toplanması için bir çok emek var birinci emek öğrencilerin ortaya koyduğu başarılar. İkinci emek öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin vermiş olduğu emek. Üçüncü emek ise görünmeyen kısım hizmet sunarken alt yapı çalışmalarını hazırlayan aileler onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalardan sonra dönem birincileri tarafından mezuniyet kütüğüne dönem plaketi çakıldı.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt,  Prof. Dr. Fatih Satıl , Fakülte Dekanlarını, Yüksekokul Müdürleri, Akademisyenler, İl Sağlık Müdürlüğü, Şehir Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Araştırma Hastanesi Yöneticileri, Altıeylül , Karesi ve Büyükşehir Belediye temsilcileri ve Protokol üyelerinin yanı sıra öğretim elemanları ve öğrencilerin ailelerinin de yer aldığı tören, bölümlerinde dereceye giren öğrenciler ile toplamda 269 öğrenciye mezuniyet belgelerinin verilmesinden sonra, keplerin atılmasıyla sona erdi. Törende öğrencilerin ve velilerin gururlu anları dikkat çekti.

 




KAYNAK: İHA