Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Mevlid Kandili dolayısıyla kandil mesajı yayınladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yayınladığı mesajda şu sözlerine yer verdi; “Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin ve insanlığa rehberlik etmeye başladığı müjde dolu anın hatırlatıcısıdır. Bu mübarek geceyi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, sevgi, hoşgörü ve dayanışma duygularımızın güçlenmesi için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

 

Peygamber Efendimiz’in insanlığa getirdiği evrensel mesajlarla birlikte, bilgiye ve ilime verdiği önem de büyük bir öneme sahiptir. Bizler, bu yolda ilim ve irfan ışığında ilerlemeyi kendimize ilke edindik. Bu kutsal gece vesilesiyle, öğrencilerimizle birlikte, bilgiye olan inancımızı pekiştirerek, bu yolda daha da ileriye gitme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.

 

Mevlid Kandili, birlikte yaşama kültürümüzü güçlendirmek ve hoşgörüyle bir arada olmanın önemini hatırlamamıza vesile olsun. Dualarımız, bu müstesna gecede, insanlığın huzur ve barış içinde yaşaması için, tüm dünyada sevgi ve kardeşlik duygularının pekişmesine yönelik olsun.

 

Bu anlamlı gecenin tüm İslam âlemine ve insanlığa barış, sevgi ve huzur getirmesini diler, Mevlid Kandilinizi tebrik ederim” dedi.

 




KAYNAK: İHA