Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde “Türkçenin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” konferansı verdi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ) “Türkçenin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” başlıklı bir konferans verdi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Segin Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın açış konuşmalarını gerçekleştiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Türkçe’nin önemine, zenginliğine ve doğru kullanımının önemine değindi. Rektör Boz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya da programa katılımları için teşekkür etti.

Konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında, farklı diller ve dil aileleri ile kıyaslandığında Türkçe’nin iletişim açısında gücüne, konuşulduğu coğrafya açısından yayılma sahasına, kullanıldığı kelimelerin çeşitliliği açısından zenginliğine ve derinliğine, Türk coğrafyasında ortak dil ve kültür birliği sağlama bağlamında ise ortak dil meselesi konularına değinen Rektör Oğurlu, Türkiye’de konuştuğumuz kelimelerin kökenlerinden örnekler vererek, diğer Türk coğrafyalarında ortak kullanılan kelimelerin bazılarını ise derinlemesine analizlerle dinleyicilerle paylaştı.

Konferans, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’un Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER