Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongresi ve Kültür Merkezi’nde, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim kurulu üyeleri, büyükelçiler, rektörler ve akademisyenler katıldı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete ve Doç. Dr. Ümit Akın törende yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’de yükseköğretim imkanlarının son yıllarda artış gösterdiğini belirterek, yükseköğrenime olan talebin de bu doğrultuda yükseldiğini ifade etti. Özvar, yükseköğretim politikalarının hedefinin kayıtlı bilgi üretimini artırmak ve istihdama katma değer sağlamak olduğunu vurguladı. Ayrıca 2024-2025 akademik yılının Türkiye’deki üniversiteler ve bilim insanları için verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yükseköğretim alanındaki gelişmelerine değindi. Üniversitelerin sadece eğitim değil, aynı zamanda bilim ve araştırma merkezleri olarak önemli roller üstlendiğini belirten Erdoğan, Anadolu’nun bin yıllık medeniyet tarihine ve ecdadın eğitim müesseselerine dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye’nin huzur ve gelişme ortamının korunmasının önemine vurgu yaparak, akademik camianın ülkenin ilerlemesine katkıda bulunmaya devam edeceğine olan inancını dile getirdi. Yeni akademik yılın üniversiteler için hayırlı olmasını dileyerek, akademisyenlere başarı temennisinde bulundu.

Tören, YÖK tarafından verilen 2024 Üstün Başarı Ödülleri’nin sahiplerine takdim edilmesiyle sona erdi. Akademik ve bilimsel başarılarıyla öne çıkan akademisyenler ve üniversiteler ödüllerle onurlandırıldı.

 

HABER: BUSE ASLAN