"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdür Murat Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in başkanlığında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in başkanlığında yapılan toplantıya; İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Gençlik Merkezi Müdürü Ersin Güçlü, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Şükran Büyükhan, İl Gençlik Spor Şube Müdürü Emre Aydoğan, İl Müftülüğü Şube Müdürü İbrahim Başar, İl Gençlik Spor Koordinatörü M.Fatih Karaca, İl Müftülüğü Koordinatörü Cengiz Ulus ve ÇEDES koordinatörü Bekir Çete katıldı. Toplantı, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi hakkında yapılan bilgilendirme ile başladı. Ardından, ÇEDES projesinin usul ve esasları ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmaların sunumları gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Şube Müdürü Şükran Büyükhan, ÇEDES ile ilgili sunumu yaparken, İl Koordinatörü Bekir Çete ise 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmaları sundu.

Toplantı sırasında, katılımcılar arasında proje kapsamındaki iş birliklerinin güçlendirilmesi ve gelecekteki adımların belirlenmesi amacıyla yoğun bir fikir alışverişinde bulunuldu. Proje hedeflerine ulaşmak için atılması gereken somut adımlar üzerinde duruldu. 2023-2024 eğitim öğretim yılında elde edilen sonuçlar değerlendirildi ve başarılı uygulamalar paylaşıldı. Katılımcılar, karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukların nasıl üstesinden gelinebileceği konusundaki deneyimlerini aktardı.

Toplantıda konuşan Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi, gençlerimizin manevi ve ahlaki değerlerle donatılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu iş birliği, sadece bugünün değil, yarının da temellerini sağlamlaştırmak adına büyük bir adımdır. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ve eğitimler, gençlerimizin çevreye duyarlılıklarını artırırken, değerlerine sahip çıkma bilincini de pekiştirmektedir. Bu anlamda, tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantının sonunda, proje kapsamında katılımcıların önerileri ve değerlendirmeleri dikkate alınarak, gelecekte atılacak adımlar için yol haritası oluşturuldu. Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir; toplantıya katılan tüm paydaşlara teşekkür ederek, proje başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi ile ilgili şunları kaydetti: "ÇEDES, öğrencilerimizin çevreye duyarlılığını artırmak ve milli değerlerimize sahip çıkmalarını sağlamak adına büyük önem taşımaktadır. Proje kapsamında, öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca, milli değerlerimize yönelik farkındalığı artırmak için seminerler, atölye çalışmaları ve saha gezileri gibi faaliyetler yapıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz hem çevresel sorumluluklarını hem de kültürel değerlerimizi daha iyi kavrayacaklar. İlgili tüm kurumların desteği ile proje hedeflerimize ulaşmayı ve öğrencilerimizin daha bilinçli bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz."

2024-2025 eğitim öğretim yılında, ÇEDES projesi kapsamında daha fazla okul ve öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Müdür Demir, "Bu amaç doğrultusunda, proje etkinliklerini çeşitlendirecek ve daha etkili hale getirecek stratejiler geliştireceğiz. Tüm katılımcılara ve proje paydaşlarına verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Hep birlikte, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya ve güçlü bir değerler sistemi bırakacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

HABER: SERPİL YILDIZ