Balıkesir Üniversitesi öğrencileri arasında proje hazırlama kültürünü geliştirmek ve ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından faydalanarak bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimini güçlendirmeye katkı sağlamak amacıyla Balıkesir Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Topluluğu (IITC), Bagiad, Balıkesir Ticaret Odası, Smart Proje Akademisi iş birliğinde bir eğitim programı düzenlendi.

Proje Döngüsü Yönetimi, Erasmus+ ve TÜBİTAK proje eğitimlerini kapsayan bu programın ilk günü Balıkesir Ticaret Odasında gerçekleşirken Erasmus+ ve TÜBİTAK eğitimleri ise Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bu eğitimler sayesinde gençler, proje fikirlerini doğru bir şekilde geliştirme ve bu fikirleri hayata geçirmek için uygun fon kaynaklarına nasıl başvuracakları konusunda kapsamlı bilgi edindiler. Eğitim programı, öğrencilerin proje hazırlama becerilerini artırarak, bölgenin kalkınmasına yönelik daha fazla projeye imza atmaları ve bu projelerle ulusal ve uluslararası düzeyde başarılar elde etmeleri için önemli bir fırsat sundu. Katılımcılar, proje hazırlama sürecinin tüm aşamalarını öğrenerek, kendi projelerini daha etkili ve başarılı bir şekilde yönetme yeteneği kazandılar.

HABER: HABER MERKEZİ