"Klasik Edebiyatın Kültür Dünyası"nın anlatıldığı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine tavsiyeler verildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), "Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serisi kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fatih Usluer’in davetli konuşmacı olduğu "Klasik Edebiyatın Kültür Dünyası" konulu konferans, BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sibel Kocaer, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda davetli konuşmacı Prof. Dr. Fatih Usluer, hayatından kesitler sunarak yurtdışında aldığı eğitimler hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Yüksek lisans ve doktora eğitimleri boyunca karşılaştığı zorluklardan bahseden Prof. Dr. Fatih Usluer, katılımcılara ideallerine kararlılıkla yönelmeleri ve pes etmeden ilerlemeleri gerektiğini vurgulayarak, sabır ve sebatın önemine dikkat çekti. Öğrencilere ilgi alanlarını mümkün olduğunca geniş tutması konusunda tavsiyelerde bulunan Usluer, konuşmasının sonunda katılımcıların merak ettiği soruları da cevaplandırdı.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Klasik Edebiyatın Kültür Dünyası" konulu konferans, Rektör Boz’un davetli konuşmacı Prof. Dr. Fatih Usluer’e teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.

 

 

HABER: BUSE ASLAN