Karesi İlçesi Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu öğrencileri, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nün tarihi binasını gezerek ormancılık hakkında bilgi edindi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Karesi İlçesi Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu 3. sınıf öğrencilerini tarihi binasında ağırladı. 1930 yılında ilk Vali Konağı olarak inşa edilen ve ilerleyen yıllarda Orman Bölge Müdürlüğü binası olarak kullanılmaya başlanan tarihi yapıya yapılan bu ziyaret hem öğrenciler hem de ziyaret edilen kurum için anlamlı bir etkinlik oldu.
Öğrenciler, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nün tarihi binasına gerçekleştirdikleri gezide, binanın geçmişi hakkında bilgilendirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Musa Şen, öğrencileri kapıda karşıladı ve tarihi bina ile ormancılık mesleği hakkında kısa bir sunum yaptı. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Musa Şen, ayrıca Orman Genel Müdürlüğü’nün faaliyetlerine dair minik hediyeler dağıtarak öğrencilere ormancılık konusunda farkındalık kazandırmayı amaçladı.
Ziyaretin bir diğer önemli noktasını, binanın alt katında sergilenen eski ormancılık teknik malzemelerinin tanıtımı oluşturdu. Öğrenciler, bu malzemeleri inceleyerek ormancılıkla ilgili geçmişte kullanılan araç gereçler hakkında bilgi sahibi oldular.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın