1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ODUN DIŞI ÜRÜNLER HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ

ODUN DIŞI ÜRÜNLER HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen odun dışı ürünler ve ormanlardaki sosyal etkinlik alanlarından faydalandırma eğitimleri tamamlandı.

featured

Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Taner Nişancı ile Şube Müdürlüğü Mühendislerinin eğitimci, ilgili İşletme Müdürleri ile İşletme Müdürlüklerinde görevli teknik ve idari personelin dinleyici olarak katıldığı eğitimlerde;

Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki ormanlardan üretilen başta Reçine olmak üzere, Orman Emvali Artıkları, Fıstık Çamı Kozalağı, Kestane Meyvesi, Ihlamur, Defne Yaprağı ile ormanlarda yetişen yıllık otsu bitkilerden Çuha Çiçeği, Kekik, Papatya, Ada Çayı, Yosun vb. Odun Dışı Orman Ürünlerinden ormanın dokusuna zarar vermeden, yöre halkının aile bütçesine katkı, Ülke ekonomisine Döviz girdisi sağlanabilmesinin önemi ile, Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Orman Parkları, Bal Ormanları ve Eko Turizm Alanlarının da yine orman dokusuna zarar verilmesine müsaade edilmeden, halkın ve turizmin hizmetine sunulmasının önemi üzerinde durularak bilgiler paylaşıldı.

Haber: Ebru Kantarlıoğlu

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.