Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında düzenlenen Öğretim Programı Seminerlerini ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim sisteminin daha yüksek standartlara taşınması ve bireyden aileye, aileden topluma, toplumdan millete ve bütün insanlığa uzanan eğitim süreçlerinin niteliğinin arttırılması için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni ve Öğretim Programları hazırlanmış olup, bu programlar 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi (anasınıfı; ilkokul-1, ortaokul-5, Ortaöğretim hazırlık ve 9’uncu sınıf düzeyinde) uygulanacak.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda (Özel okullarda) okul öncesi (anasınıfı; ilkokul 1,ortaokul-5,  Ortaöğretim  hazırlık  ve  9  uncu  sınıf  görev  yapan  öğretmenlerin  Türkiye  Yüzyılı  Maarif Modeli'nde  insanın  kendini  tanımasına  ve  keşfetmesine  imkan  tanınarak  kişilerin  ilgi  ve  kabiliyetleri ölçüsünde esnek ve özgür öğrenme ortamlarının yaygınlaştırıldığı hak ve gelişim temelli bir öğrenme süreci konusunda  bilgi  ve  becerilerini  artırmak  amacıyla  genelge gereği  mahalli hizmet içi eğitim seminerleri Karesi ilçesinde başladı. Seminerler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedeflerine uygun olarak, öğretmenlerin mevcut müfredatın ötesine geçerek olumlu sınıf iklimi oluşturma ve etkili sınıf yönetimi stratejileri gibi konuları amaçlıyor.

Okul ve kurumlarda gerçekleştirilen seminerleri ziyaret eden Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başarılı ve sağlıklı bir şekilde geçmesini dileyerek eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilere de hayırlı olmasını temenni etti. Müdür Günnü, “Uyum sınıflarıyla birlikte aynı zamanda öğretmenlerin mesleki çalışma dönemi devam etmektedir. Bu süreçte; eğitim öğretim süreçlerine hazırlık için 4 genelge yayımlandığını ve genelgelerin ortak 3 ana hedefinin olduğunu aktararak, hedeflerin odak noktası Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulanması olduğunu belirtti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen beceri temelli bu yeni modelin başarılı olması için üzerimize düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirmeliyiz” dedi.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU