Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Karesi ilçesinde farklı kademeden 3 okulda öğretmen ve idareciler ile bir araya geldi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, farklı kademeden 3 okulda Mesleki Çalışma Döneminde öğretmenlerle bir araya geldi. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 2024-2025 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla öğretmenlere hitabını öğretmenlerle birlikte izledi.

Okullarda öğretmenlerle bir araya gelen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “İlimizde ve Karesi ' de yeni eğitim öğretim yılı büyük bir coşkuyla başladı, okullar kapılarını öğretmen ve öğrencilerine açtı. Tek isteğimiz; ülkemizde, birlik, beraberlik ve kardeşçe duygular içerisinde, başarılarla dolu hayırlı bir eğitim-öğretim yılı geçirmektir. Bireylerin hayat boyu gereksinim duyduğu bilgi, beceri ve kazanımların temeli olan eğitim; her zaman bilimsel, akademik, sosyal ve kültürel gelişmelerin hazırlayıcısı olmuştur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan "Türkiye Yüzyılı’nda geleceğimizin teminatı olan çok değerli öğrencilerimizi, yaşama daha güzel hazırlamak ve onların her alanda başarılı bireyler olmaları için geçmişte olduğu gibi bu yeni dönemde de üzerimize düşen görevleri iş birliğiyle en iyi şekilde yerine getireceğiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yapılacak tüm çalışmalar eğitim camiası için her açıdan verimli bir yıl olmasına katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime verdiği destekle "Türkiye Yüzyılı" hedeflerimize ulaşmak adına yeni eğitim öğretim yılında da hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diler, herkese sağlık ve mutluluk getirmesi temenni ederim” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının huzur içerisinde ve başarılı geçmesini dileyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Karesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı 2 Eylül'de 1. sınıf ve anasınıfı öğrencileri için uyum haftasıyla başlarken, diğer sınıflar için ilk ders zili 9 Eylül 2024 Pazartesi günü çalacak. Tüm öğretmenler de 1 Eylül itibarıyla görevlerine başlamış oldu. Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri için uyum haftası, minik öğrencilerin okul ortamını tanıması, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle tanışması için güzel bir fırsat sunuyor. Özellikle 1. sınıf öğrencileri, okul ve sınıf kurallarını öğrenip yeni arkadaşlarla etkileşim içinde olacak, anasınıfı öğrencileri de oyun temelli eğitimle okula alışacaklar. Karesi 'de, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlık çalışmaları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında büyük bir özenle tamamlandı. Karesi' de bulunan tüm okul ve dersliklerde yeni döneme başlanırken, okulların fiziki şartları gözden geçirildi, eksiklikler giderildi ve kapasiteler artırıldı. Karesi ' de eğitim-öğretim kalitesinin ve niteliğinin yükseltilmesi amacıyla yapılan bütün hazırlıklar, öğrencilerin en iyi koşullarda eğitim görmesini hedefliyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının huzur içerisinde ve başarılı geçmesini, bütün öğrencilerimiz için sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

HABER: SERPİL YILDIZ