Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve öğrencilerin yaz dönemini en verimli şekilde geçirmeleri için önemli bir fırsat olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nı (DYK) ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek kursların işleyişi hakkında bilgi aldı.

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyareti sırasında, kurslara katılan öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla onlarla yakından ilgilendi. Öğrencilerle sohbet eden Müdür Demir, eğitim öğretim süreçleri hakkında bilgi alarak öğrencilerimizin karşılaştıkları zorlukları dinledi. Ayrıca, öğretmenlerle de bir araya gelen Müdür Demir, kursların verimliliği üzerine görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyaret sırasında, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak için yapılan çalışmalar ve kursların sağladığı katkılar üzerine değerlendirmeler yapıldı. Öğretmenlerin özverili çalışmaları ve öğrencilerin gösterdiği çaba için teşekkür eden İl Müdürü Murat Demir; kursların, öğrencilerin eksik kaldıkları derslerde kendilerini geliştirmeleri ve yeni eğitim öğretim yılına daha güçlü bir şekilde başlamaları için büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, kursların ücretsiz olması sayesinde tüm öğrencilerin eşit bir şekilde bu imkândan faydalanabildiğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile ilgili yaptığı açıklamada, bu kursların öğrencilere sağladığı faydaları vurgulayarak; "Yaz döneminde düzenlenen kurslar, öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları ve yeni eğitim öğretim yılına daha hazırlıklı başlamaları için büyük bir fırsat sunuyor. Kurslar sırasında öğrenciler, grup çalışmaları ve proje bazlı etkinliklerle iş birliği yapmayı, problem çözme becerilerini geliştirmeyi ve sosyal becerilerini artırmayı öğreniyorlar. Bu sayede, eğitim sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda öğrencilerin hayata daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyor" dedi.

 

HABER: BUSE ASLAN