"Okul Öncesi Etkinlikleri" ülke genelinde olduğu gibi Karesi’de de gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak; toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını yükseltmek; aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen "Okul Öncesi Etkinlikleri" ülke genelinde olduğu Karesi ilçesinde de gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak ve çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla Karesi Süeybe Karakuş Anaokulu ve Karesi Anaokulu müdürlükleri iş birliğinde "Geleneksel Bahçe Oyunları", "Balon Şişirme Etkinliği" ve "Müzikli Dans" etkinlikleri yapıldı.

Okul öncesi eğitim çağında olan öğrenciler ve aileleri güzel bir atmosferde farklı ve eğlenceli etkinlikler ile keyifli vakit geçirdiler.

Fiziksel etkinliklerin ön planda olduğu açık hava etkinlikleri ile geleneksel çocuk oyunlarına yer verilen şenlikte ailelere okul öncesi eğitim ve önemine yönelik bilgilendirmeler de yapıldı. Etkinliğe katılan tüm misafirler  doyasıya eğlendi. Etkinliklerde çeşitli sportif faaliyetler ve eğitsel oyunlarla çocukların bu kritik dönemde sağlıklı bir şekilde gelişmelerinin desteklenmesi ve potansiyellerini keşfetmeleri amaçlanıyor. Ayrıca çocukların hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve meraklarını destekleyerek eğitim hayatlarına güçlü bir temel oluşturulması hedefleniyor.

HABER: SERMİN ASLAN