Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği arasında 1 yıl boyunca devam edecek olan “Meslek Lisesi Mentörlük Projesi” protokolü imzalandı.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, meslek lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik planlanan “Meslek Lisesi Mentörlük Projesi” işbirliği protokolü BASİAD Başkanı Selçuk Savaş ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın katıldığı toplantıda Balıkesir’de var olan eğitimin niteliğini daha da artırmak amacıyla 9 Şubat’ta imzalandı.

Bir yıl boyunca devam edecek olan proje ile merkez ilçelerde eğitim öğretime devam eden meslek lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencilerini meslek lisesi mentörleri ve proje faaliyetleri aracılığıyla iş hayatına hazırlamak, çeşitli mesleki yetkinlikler kazandırmak, büyük meslek lisesi çalıştayını düzenlemek ve işletmelerin teknik personel ihtiyaçların istihdamını kolaylaştırmanın amaçlandığı belirtildi.

Proje kapsamında; “Meslek Lisesi Gelecek Vizyonu ve İş Hayatına Hazırlama” toplantısının düzenlenmesi, mentörler tarafından öğrencilere eğitim verilmesi ve iş yeri ziyaretlerinin organize edilmesi, koordinatör öğretmenler ile koordinasyon toplantıları, öğrenci motivasyon pikniği, meslek lisesi çalıştayının düzenlenmesi gibi birçok faaliyetten oluşan ve bir dizi eğitim setinin öğrencilere uygulanması faaliyetleri; seçilen 50 öğrencinin, 10 meslek lisesi mentörü ile eşleşmesiyle iş birliği içerisinde sürdürüleceğine karar verildi.

HABER: HABER MERKEZİ