Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” gerçekleştirildi.

Balıkesir Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 16 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda” 3 gümüş madalya ve ikincilik kupasını kazandı. Bigadiç’e Marmara Bölge ikinciliğini getirdiler.

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmanın Marmara bölgesindeki kısmına Çanakkale ve Balıkesir’den 16 okuldan 48 öğrenci yarıştı. Öğrenciler geldikleri bölgenin o mevsimindeki ürünlerini modern tonlarla harmanlayarak jürinin tadımına sundular. Bigadiç MTAL öğrencileri gerek Bigadiç gerek Modern esintileri barındıran sütlü çorba, soğan cücüğü eşliğinde keşkekli kuzu incik, tahinli çıtır gazete baklavası menülerini 90 dakika içinde yetiştirip jürinin beğenisine sundu.

Öğretmenleri Tuğçe Ergün ve Salih Batın Topsakal yönetiminde Bigadiç’in yerel ürünlerini modern mutfakla birleştiren Bigadiç MTAL öğrencileri Yeşim Çam, Emircan Avcı, Sudenur Dardanoğlu’nun yemek ve sunumu büyük beğeni kazandı. MTAL Öğrencileri yarışmada 3 gümüş madalyayı kazanırken kupayla beraber Bigadiç’e döndüler.

HABER: BUSE ASLAN