Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından hazırlanan MAR-PİNA ve MAR-ÇAYIR Projelerinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Marmara Denizi'nin ekosisteminin eski sağlığına kavuşması amacıyla pina ve deniz çayırlarının dağılım alanlarının belirlenerek koruma stratejilerinin geliştirilmesini hedefleyen projelerin açılışı yapıldı.

Toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. H. Abdullah Uçan, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Sarı, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücü Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Karadurmuş katıldı. Ayrıca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden proje uzmanı akademisyenler de çevrim içi olarak toplantıya katıldı.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. H. Abdullah Uçan, Marmara Denizi'nin jeopolitik ve ekolojik önemine vurgu yaparak, bakanlık olarak doğal değerlerin korunmasına yönelik bilimsel projelere verdikleri desteğin süreceğini belirtti. Rektör İsmail Boz, üniversitenin denizcilik alanındaki bilimsel araştırmalarla Türkiye denizlerinin sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti ve bakanlık ile yapılan iş birliğinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'ndeki çevresel tehditlere dikkat çekerek, MAR-PİNA ve MAR-ÇAYIR projelerinin bu tehditlere çözüm getirmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin uzun yıllardır su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi için çalışmalar yürüttüğünü ve bu çabaların MAR-PİNA ve MAR-ÇAYIR projeleri ile güçlendirileceğini vurguladı.

HABER: HABER MERKEZİ