BAÜN’de düzenlenen yarışmada liseli gençler bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini sergilediler.

Balıkesir Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Liseler Arası AR-GE Teknoloji ve Tasarım Projeleri Yarışması, liseli gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini sergilemeleri için mükemmel bir platform sundu. Balıkesir’in ilçeleri de olmak üzere çeşitli alanlarda toplam 33 proje başvurusu yapılan etkinlik, Teknoloji Transfer Ofisi ve Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilerek gençlerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanıdı.

Yarışmaya, Sağlık, Sürdürülebilir Tarım ve Hayvancılık, Yazılım, Akıllı Ulaşım, Enerji ve Temiz Teknolojiler gibi geniş bir yelpazede projeler sunan gençler geleceğin teknolojilerine yön vermeye aday olduklarını kanıtladı. Ön elemelerden geçen 31 proje, finale kalarak hakemler ve katılımcılar önünde poster sunumları ile değerlendirildi.

Yarışmanın sonunda, projeler hakemler tarafından titizlikle değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi. BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Satıl, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Murat Doğdubay; Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dilek Türker; TTO Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Esra Tokay; Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir ve danışman öğretmenlerin katılımıyla ödül töreni düzenlendi. Bu etkinlik, gençlerin bilim ve teknoloji alanlarındaki başarılarını kutlamak ve onları daha büyük hedeflere teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Bu tür projelerin geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve liderlerinin yetiştirilmesine katkı sağladığını vurgulayan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, konuşmasında; “Bu tür projeler ve etkinlikler, gençlerimizin kendilerine olan güvenlerini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine de katkı sağlamaktadır. Balıkesir Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği bu etkinlik, gençlerimizin potansiyellerini ortaya koymaları için güzel bir fırsat sunarak onların geleceğe sağlam adımlarla ilerlemelerini pekiştirmiştir” ifadelerini kullandı.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU