Balıkesir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Sevim Ayhan Üniversitenin gelecek yıl için yurt ve barınma imkanlarını dile getirdiği açıklamada Çağış Kampüsü’nde bulunan Kız Öğrenci Yurdu’nun 2023-2024 yılında ilk defa hizmete sunulacağını söyledi.

Balıkesir Üniversitesi’nin yurt ve barınma imkanları açıklayan Vekil Ayhan, Üniversite Çağış Kampüsü’nde bulunan 2 adet Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu’nun 1480 erkek öğrenci ve 2150 kız öğrenci kapasiteli olduğunu belirtti. Vekil Ayhan aynı zamanda kampüste yapılan yeni binayla beraber Kız Öğrenci Yurdu’nun 2023-2024 yılında ilk defa hizmete sunulacağını söyledi.

Açıklamasının devamında özel yurt ve üniversite arasındaki anlaşmalara değinin Vekil Ayhan, “ Özel öğrenci yurt ile üniversitemiz arasındaki anlaşma sebebiyle öncelikle şehit yakını, gazi yakını, depremzede yakını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere her yıl belirli kontenjan dahilin de ücretsiz barınma imkanı sağlanmakta. Özel öğrenci yurdunda Erasmus kapsamında ya da yurt dışındaki anlaşmalı gelen öğrencilere konaklama imkanı sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı. Açıklamalarının sonunda Üniversite Vakfı’na ait yurtlar olduğunu değinen Vekil Ayhan, Balıkesir merkezde üniversite vakfına ait Necati Eğitim Fakültesi yanında kız öğrenci yurdu, kampüs yolu üzeri Çayıhisar mevkinde erkek öğrenci yurdu olduğunu söyledi. Vekil Ayhan yurt ulaşımlarının ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları ile yapıldığını söyledi.

Haber: Ebru Kantarlıoğlu