Karesi ilçesinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çalışmaları Kapsamında Eğitim Kurumları Yöneticilerine Tanıtım Ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024/56 No'lu Genelgesi doğrultusunda Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Şube Müdürü Harun Bilal ve Karesi ilçesi resmi-özel tüm eğitim kurumları yöneticilerinin (müdür, müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcısı) katılımı ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Toplantıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında katılımcılara bir dizi sunu gerçekleştirerek modelin detaylarını anlatan Karesi Prof. Dr. İlhan  Varank  Bilim  ve  Sanat  Merkezinde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Okan  Baysal ; 19 - 23 Ağustos tarihlerinde Nevşehir'de Sınıf Öğretmenleri Eğitici Eğitimine katılmış , İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği göreve yeni başlayan okul yöneticilerine, Karesi ilçesindeki ve diğer ilçelerdeki yöneticilere yeni eğitim modeli hakkında bilgilendirme sunumlarına devam etmekte.

Toplantıda konuşan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında uygulanmaya başlanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarının eğitim sisteminde büyük bir ivme kazandıracağına inancımız tam. Eğitim birçok bileşeni olan bir bütündür. Bir ayağı geçmişte duran eğitimin diğer ayağı insanlığın geleceğine ufuklar açan bir kapıdır.  Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem- Değer- Eylem Çerçevesi, beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir modeldir. Bu doğrultuda yapılacak iş ve işlemler için üstün gayret göstereceğiz” dedi ve Maarif Modeli'nin Karesi ilçesine, Balıkesir'e ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU