Karesi ilçesinde düzenlenen "Okul Öncesi Etkinlikleri" kapsamında çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak, çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak, okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemini vurgulamak, toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak, aile, çocuk ve okul işbirliğini güçlendirmek amacıyla ülke genelinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerince ağustos ayında "Okul Öncesi Etkinlikleri" düzenlenmekte.

Karesi ilçesi Okul Öncesi Etkinlikleri kapsamında ikinci etkinlik; Ali Rıza Güçkan Anaokulu ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği içinde Karesi Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirildi.  Oyun Hamuru etkinliğine her iki kurumun idarecileri, görevli öğretmenler, aileler ve öğrenciler katılım sağladı.

Velilerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, çocuklar oyun hamurları ile gün boyunca özgün ürünler oluştururken, renkli bir gün geçirme fırsatı buldular.

Ayrıca; okul öncesi eğitimin önemine yönelik ailelere bilgilendirme faaliyetlerine de yer verilmiş olup etkinlik sonunda katılım sağlayan çocuklara hediye velilere bilgilendirici broşür verildi.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, "Okul Öncesinde Hayat Var sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha hazır ve daha güçlü bir başlangıç yapmalarına imkân sağlamakta olup birçok aile ile de bizleri buluşturdu. Gerçekleştirilen etkinlik, okul öncesi eğitimin tanıtılması konusunda farkındalık yaratarak oldukça etkili olmuştur. Katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

HABER: SERPİL YILDIZ