Özel Yeni Gülen Yüzler Özel Eğitim Merkezi uzman kadrosu ile özel çocuklara eğitim vermeyi sürdürüyor.
Balıkesir’de Plevne Mahallesinde hizmet veren Özel Yeni Gülen Yüzler Özel Eğitim Merkezi, zihinsel ve fiziksel engelli, özgül öğrenme güçlüğü, otizm ve down sendromlu çocuklara sevgi ve umut depoluyor.
Öğrencilere dil konuşma, ergoterapi, aile eğitimi, floortime 201, oyun terapisi, kum terapisi, erken çocuklukta hareket eğitim, çocuk gelişimi, dikkat performansları testleri, okul olgunluğu testleri, küçük adımlar erken eğitim programı, akademik beceriler eğitimleri veriliyor. Merkezin kadrosunda özel eğitim alan öğretmeni, fizyoterapist, özel eğitim sınıf öğretmeni, işitme engelliler öğretmeni, okul öncesi öğretmeni, çocuk gelişim uzmanı, psikolog yer alıyor.
Merkezin Sahibi Kibar Döşemeci yapılan çalışmalarla ilgili verdiği bilgide “Uzun yıllar özel eğitim alanında hizmet vermekteyiz. 300 öğrencimiz var. Özel çocuklara hizmet veriyoruz. 30 öğretmenimiz, 4 şoförümüz var. Merkez ve ilçelerimize hizmet veriyoruz. Çocuklarımıza bize tanımlama ile geliyorlar, eğer tanımlamaları yoksa biz yardımcı olup hastaneden tanımlamaları sağlanıyor. Hastane çocuğun eğitim alıp alamayacağına karar veriyor, daha sonra Milli Eğitime bağlı Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğüne çocuklar götürülüyor ve burada 1 yıl raporları çıkıyor. Daha sonra eğitimleri başlıyor. 1 yılda en az 10 çocuğu mezun etmişliğimiz oluyor. Uygun eğitimci ile çocuğu eğitime başlatırsanız çok güzel ilerleme kaydetmiş olursunuz. Bugüne kadar çok çocuğumuzu mezun ettik. Erken eğitim her zaman için önemlidir” dedi.
Kurum olarak Balıkesir’in ilk ve tek BERARD uygulamasını hizmete geçirdiklerini hatırlatan Döşemeci sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu uygulamamız konsantrasyon, algı ve odaklama. Güvenli, etkili, eğlenceli ve hızlı bir çözüm Berard işitsel algı eğitimi. Bu uygulama ile öğrencinin algı, el-göz koordinasyonu ve yorum yeteneklerinin hızla artıyor. Öğrenmeyi kolay ve hızlı bir hale getiriyor. Dikkati yoğunlaştırıyor, işlem hatalarını azaltıyor. Hafızayı kuvvetlendiriyor, sınav başarısında artış sağlıyor. Ders çalışma isteği artıyor, algılamayı yoğunlaştırıyor. Denge ve koordinasyonu yoğunlaştırıyor.”
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın