Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi kapsamında çocuklarla yaşlılar buluşmaya devam ediyor.

Karesi Kaymakamlığı öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle sosyal ve kültürel bütünleşmeyi sağlamak, geçmişten gelen birikimi bir sonraki kuşaklarla paylaşmak ve nesiller arası iletişimi artırmak amacıyla hayata geçirilen "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" projesi etkinlileri devam ediyor.

Proje ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 9 anaokulunda eğitim gören 5 yaş grubu öğrencileri ve Karesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde konuk edilen büyükler bir araya geliyor. Karesi Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen projede bu kez Sıdıka Sami Kula Anaokulunda çocuklar ve yaşlılar zekâ oyunları turnuvasında bir araya geldi.

Sıdıka Sami Kula Anaokulunda etkinliklerine devam eden proje reversi,  hedef 5, jenga, Q-bitz, ahşap sök tak gibi çeşitli akıl ve zeka oyunlarını çocukların yaşlılarla birlikte oynamasına imkan sundu. Birlikte oyun oynamanın tadına doyamayan çocuklar ve yaşlılar heyecanlı düellosu görülmeye değerdi. Etkinlik sonunda çocuklar amca ve teyzelerine özel olarak hazırladıkları sanatsal çalışmalarını hediye etti. Her iki grup açısında da keyifli geçen gün hatıra fotoğrafı çekimiyle noktalandı.

HABER: SERMİN ASLAN