Bandırma Onyedi Eylül üniversitesi (BANÜ), düzenlediği ‘’Türkiye Yüzyılının Başında’’ başlıklı serisine bir yenisini daha “Enerji Üretiminde Yeni Trendler” konulu seminerle yaptı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) "Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi koordinesinde planlanan, Bandırma Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Hidrojen Teknik Mentörü Dr. Kahraman Çoban’ın davetli konuşmacı olduğu “Enerji Üretiminde Yeni Trendler” konulu konferans gerçekleşti.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, akademik personeller, ilgili sektör temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi. Davetli konuşmacı olarak katılım sağlayan Dr. Kahraman Çoban, sunumunda Enerjisa Üretim A.Ş’nin misyonu, faaliyetleri, amaç ve ilkeleri hakkında bilgiler verdi. Enerjisa Üretim bünyesinde Türkiye’de bulunan rüzgar santralleri, güneş santralleri, hidroelektrik santralleri ve diğer santrallerden bahsederek ülkemizde enerji üretiminde çok önemli bir noktada olduklarını ekledi. Bununla birlikte, enerji üretiminde yeni teknolojiler ve yeşil hidrojen üretimi ile ilgili devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Enerji üretiminde dışa bağımlılıktan kurtulmak için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Enerjisa Üretim A.Ş’ nin Sosyal Sorumluluk Politikaları kapsamında yer alan “Womentum Eğitim Programı”, “Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar”, “Genç Liderlik Programı “Nextchanger” gibi programlar hakkında bilgileriin öğrencilere aktardı ve bahsettiği programlara başvurmaları için teşvikte bulundu.

Seminer kapsamında, Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Enerji Üretiminde Yeni Trendler’’ konulu konferans, konuşmacı Dr. Çoban’ın kendisine yönetilen soruları cevaplaması ardından BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş tarafından davetli konuşmacı Bandırma Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Hidrojen Teknik Mentörü Dr. Kahraman Çoban’a kitap ve teşekkür belgesi takdim edimiyle sona erdi.

HABER: HABER MERKEZİ