Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’ni ziyaret eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

"Her birey özeldir" anlayışıyla hareket eden Rehberlik ve Araştırma Merkezleri; toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyerek eğitimde fırsat eşitliğini destekliyor.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, başarıya giden yolda yön gösterici bir ışık olan Altıeylül Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Balıkesir'in eğitim alanındaki destekleyici ve tamamlayıcı gücü olmaya devam eden merkez ziyaretlerinde Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü Çetin Keren ile Karesi İlçe Millî Sami Günnü hazır bulundu.

Merkezlerde eğitimcilerle bir araya gelerek, rehberlik hizmetlerinin geliştirilmesi ve daha fazla öğrenciye ulaşılması konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak için yapılabilecekler üzerinde de duruldu. Bu tür ziyaretlerin, eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmek adına önemli olduğu vurgulandı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ziyaretlerinde merkezde yapılan çalışmaların eğitim sistemi için taşıdığı önemi vurguladı. Müdür Demir, merkezlerin öğrencilere sunduğu rehberlik hizmetlerinin, onların kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, öğrenci başarısını artırmak amacıyla yürütülen araştırmaların yanı sıra, eğitim programlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptığını ifade etti.

Ziyaretler sırasında, merkezlerin sunduğu hizmetlerin kapsamının genişletilmesi ve okullar arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğine de dikkat çeken Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, değerlendirmelerine şöyle devam etti; "Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimiz, öğrencilerimizin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine de odaklanmaktadır. Yürütülen çalışmalar öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olurken gelecekteki kariyer planlamalarında da önemli bir rol oynamaktadır."

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER